Щодня кордон з Україною перетинають до 90 тисяч людей — ДПСУ

За даними прикордонної служби, наразі в середньому кордон перетинають 80-90 тисяч осіб за добу в обидва боки, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону розповів, що жовтень особливо не відрізняється від вересня, динаміка залишається такою ж. Найбільше перетинають кордон з Польщею.

“Ми не бачимо переваги тих громадян, які залишають межі країни. Навпаки в серпні ми бачили, що більше громадян України поверталися. Тоді був дещо більший пасажиропотік, до початку вересня особливо. Це, в першу чергу, можна пояснити тим, що починався новий навчальний рік, і діти разом з батьками поверталися додому, щоб продовжити навчання”, — розповів він.

Демченко нагадав, що пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, Росією і на кордоні з Молдовою на Придністровському сегменті закриті рішенням уряду, там не здійснюються пропускні операції. Всі решта пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС, Молдовою, крім Придністров’я, функціонують.

Він розповів також, що ділянки кордону з Білоруссю та Придністров’ям охороняються посилено, як Держприкордонслужбою, так і іншими підрозділами складових Сил оборони.

“На північній ділянці по лінії кордону та в прикордонні суміжної країни ми не відмічаємо якихось змін в характері дій тих підрозділів ЗС РБ, які знаходяться на посиленні кордону з нашою країною: ні в кількісному складі, ні в характері їхніх дій, зокрема”, — додав він.

Речник прикордонної служби нагадав, що наразі діють обмеження відносно чоловіків-українців на виїзд з України у віці від 18 до 60 років. Виїжджати можна тим, хто супроводжує людей з інвалідністю, звільненим від мобілізації відповідно висновку військово-лікарської комісії і виключеним з військового обліку. Крім того, виїжджати можуть ті чоловіки, у яких є троє і більше дітей неповнолітніх, якщо батько сам виховує дитину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook