Україні потрібен “Залізний купол” для боротьби з дронами-камікадзе — Резніков

Україні наразі необхідна ізраїльська система “Залізний купол” або аналогічна, оскільки Росія почала застосовувати у війні дрони-камікадзе іранського виробництва, які літають на низьких висотах.

“Існує багато суперечок про те, чи підходить Україні “Залізний купол”, чи – ні. Однак в одному можна бути впевненим на 100 відсотків – встановлення такої чи аналогічної системи ППО врятувало б життя багатьом людям та захистило б велику кількість інфраструктурних об’єктів”, — зазначив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю кореспонденту Fox News.

Він наголосив, що ЗСУ потрібні системи протиповітряної оборони, які б могли збивати ракети не тільки на малій, а й великій відстані. Таким чином “Залізний купол” за ізраїльським зразком допоміг би ефективно боротися зокрема з дронами-камікадзе іранського виробництва. Резніков наголосив, що наразі пріоритетом для України є ППО, які працюють на коротку, середню і велику дальність.

Міністр оборони також наголосив, що Росія разом з Іраном використовує українські території “як полігон для випробовувань цих безпілотників”. Він зауважив, що у перспективі ці дрони-камікадзе можуть застосувати проти Ізраїля та інших країн Європи. Тому, наголошує Резніков, необхідно продемонструвати, що ППО можуть збивати усі без винятку ворожі безпілотники.

Система “Залізний купол” знищує некеровані ракети та безпілотники з відстані від 4 до 70 кілометрів. Система має радар, який виявляє запуск та траєкторію ракети. Командний центр обчислює точку удару. Якщо ракета загрожує цивільним, їй назустріч випускають ракету-перехоплювач. Це оператор робить вручну. “Залізний купол” уперше запустили у 2011 році. Він знищує 90% ворожих для Ізраїля ракет.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook