В Україні подорожчали яйця, сало і м’ясо, і подешевшали капуста буряк і картопля

У вересні 2022 року в Україні найбільше подорожчали яйця, сало та свинина, водночас подешевшали сезонні овочі такі як капуста, картопля, буряк. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

За даними Держстату, на споживчому ринку у вересні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 1,9% порівняно із серпнем, з початку року – на 21,8%.

Базова інфляція у вересні порівняно із серпнем становила 2,4%, з початку року – 17,8%.

За даними Держстату, порівняно із серпнем 2022 року яйця подорожчали на 23,0% до 35,1 грн за десяток, сало на 13,4% до 149,7 грн за кілограм, свинина на 7,5% до 164,3 грн за кілограм, рис на 4,3% до 58,5 гривень за кілограм, цукор на 4,1% до 35,6 грн за кілограм.

Водночас незначно подешевшало борошно, манні і пшенична крупи. Гречка втратила у ціні 6,5% і тепер коштує 89,6 грн.

Найбільше у вересні здешевіли сезонні овочі. Так, капуста подешевшала 39,7% до 18,6 грн за кілограм, буряк – на 33,3% до 13,6 грн за кілограм, картопля – на 20,1% до 10,8 грн за кілограм, морква – на 18,5% до 23,0 гривень за кілограм. Цибуля подешевшала на 3,9% до 29,4 грн за кілограм.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook