Переселенка з Херсона в середмісті Вінниці відкрила кафе-кондитерську. Свій бізнес розпочала 15 років тому в Херсоні. Виготовляють морозиво та торт за авторською технологією. Над відкриттям кафе у Вінниці працювали майже два місяці. Частину грошей брали у кредит, розповідає власниця Анна Воскобойник.
Через окупацію Херсона Анна Воскобойник до Вінниці разом із родиною переїхала наприкінці травня. Розповідає, власний бізнес в рідному місті розвивали 15 років. Виготовляють морозиво та торт за авторською технологією.
Кондитерська у Вінниці працює вже тиждень. Відкрити кафе під час війни у чужому місті — не просто, — каже Анна. Техніку та обладнання з окупованого Херсону вивезли частково.
“Це не легко, страшно, але того варте. Коли займаєшся улюбленою справою, коли ти розумієш, що створюєш робочі місця — життя продовжується”,— розповідає Анна.
Загалом, у кондитерській працює 10 осіб, троє з яких — переселенці. Юлія Барабаш із Рубіжного Луганської області. До війни дівчина працювала хореографом. У Вінниці, каже, два місяці шукала роботу.
“Я з дитинства мріяла працювати з солодким, так сталося в кондитерській працюю, у тилу маємо підтримувати країну”, — каже Юлія Барабаш.
Вінничанка Любов Заблоцька прийшла до кавʼярні разом зі своїми доньками. Каже, у такий спосіб хоче підтримати власників закладу.
“Ми прочитали в інтернеті, прийшли їх підтримати, їм складно, вони переселенці, тому треба їх підтримувати”, — розповідає Любов Заблоцька.
Найбільше, каже Анна, хоче повернутися додому. А ще, аби торт “Херсон” підкорив і Вінницю.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook