Вінничан закликають вчасно сплачувати за вивезення сміття

Асоціація органів самоорганізації населення (АОСН) постійно проводить роз’яснювальні роботи з мешканцями, які боргують за вивезення твердих побутових відходів (ТПВ).

В 2005 році почали формувати комплексну систему вивезення ТВП. Тоді в місті було створено комунальне підприємство «ЕкоВін», яке розпочало укладати прямі договори з власниками домоволодінь та вивозити відходи по визначеному графіку.

Щоб налагодити системну роботу квартальним комітетам і КУП «ЕкоВін» знадобилось більше трьох років. Але результат помітний усім: приватний сектор очистився від стихійних сміттєзвалищ і значно покращив свій екологічний стан.  

Тепер залишається невелика кількість домоволодінь, яка має проблеми із сплатою за вивезення ТПВ з тих, чи інших обставин. Станом на лютий 2022 року, їхня кількість складає майже 8% від загальної кількості власників будинковолодінь.

Щомісячно проводиться опрацювання територій квартальних комітетів спільно з інспекторами КУП «ЕкоВін» та ФОП Кулик , що володіють інформацією про боржників.

Опрацювання будуть проходити на територіях усіх квартальних комітетів. Крім того, сформована робоча група в складі представників АОСН, голови та секретаря квартального комітету та інспектора.   

Під час роз’яснювальних робіт буде надаватись інформація про важливість вчасної оплати за вивезення відходів, щоб отримувати якісні послуги та зберігати чистоту приватного сектору.  

 Про це повідомляє Асоціація органів самоорганізації населення Вінниці.

В Стратегії 3.0, а саме у Цілі 3.5 Вдосконалення системи поводження з побутовими та промисловими відходами, зазначається, що ми повинні розвивати системи вивезення та переробки відходів. Тому кожен підрозділ міської ради має виконувати свої функції, які наближають місто до досягнення цієї цілі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook