У Вінниці відкрили новий корпус дитячого садочка №16:  оснащення сучасним обладнанням та інвентарем вражає

У Вінниці ввели в експлуатацію новий корпус дитячого садочка №16, який розрахований на 9 груп. Приміщення оснастили сучасним обладнанням та інвентарем. Дошкільний заклад єдиний у місті, який має спеціальний кухонний ліфт для подачі їжі. У інтерактивній кімнаті є телескоп та лабораторія для проведення дослідів. Діятиме тут й інклюзивна група для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Дитячий садочок №16 складається з двох корпусів. Нещодавно завершилась реконструкція першого з них, який був зведений ще у 1936 році та був розрахований на шість груп. Стару двоповерхову будівлю знесли. Новий корпус фактично збудували з нуля. Тепер оновлений корпус має додатковий – третій поверх, завдяки чому збільшилась загальна потужність закладу – з 12 до 15 груп.

Будівництво корпусу два роки велось за рахунок ресурсу громади. На фінальному етапі місто отримало додаткову підтримку з Державного фонду регіонального розвитку. У співфінансуванні з державою (фактично 50 на 50) завершили монтажно-будівельні роботи. За кошти міського бюджету садок оснастили сучасним обладнанням та інвентарем.

«Я думаю, що дітки та їхні батьки мають бути задоволені умовами у новому корпусі садочка. Я, як міський голова, задоволений тим, що перша черга цього проєкту успішно реалізована», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, минулого року у Вінницькій міській територіальній громаді відкрили два нові садочки – у мікрорайоні Тяжилів та у Вінницьких Хуторах.

«Гарна традиція кожного року відкривати новий дитячій садочок, створюючи безпечні та комфортні умови для наших діточок. Сучасний харчоблок, ресурсна кімната,  можливість займатись гуртковою роботою. А саме головне, що садочок зможуть відвідувати більше дітей», – зазначив депутат партії «Українська стратегія Гройсмана», голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту Володимир Малінін.

«Сьогодні для мешканців мого округу особливий день! Численні звернення не просто почули, а вирішили питання комплексно. Новий корпус садочка вражає якістю будівництва та оснащенням. «Все краще дітям» – цей лозунг у кожній деталі. Я переконаний, саме так і має бути в громаді дружній до дітей. Дякую усім, хто був небайдужий та допоміг реалізувати цей проект», – зазначив депутат партії «Українська стратегія Гройсмана» Теймур Абушов.


Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook