У Вінниці цього року планують відремонтувати 15 дворів

Цього року департамент житлового господарства Вінницької міської ради продовжує ремонтувати прибудинкові території багатоквартирних будинків. В планах департаменту — відновлення 15 дворів.  До роботи планують приступити, орієнтовно, у квітні 2022 року.

Про це на сторінці у фейсбук повідомляє департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

Ремонт планують комплексно. Зазвичай, це – асфальтування проїжджої частини, тротуарів, вимощення навколо будинку. Обов’язково передбачають бордюри з пониженням для доступності маломобільних груп населення. Також у дворах встановлять лавочки, облаштують парковки та виконають інші роботи, які ініціюють мешканці на умовах співфінансування.

”В першу чергу потрібно провести збори мешканців і записати в протокол зборів, що люди хочуть отримати. Це може бути розширення проїздів, асфальтування, нові лавки, дитячий майданчик тощо. Потім цей протокол разом з заявою на ім’я міського голови Сергія Моргунова потрібно передати через відділ звернень в Прозорому офісі. Після цього наші спеціалісти виходять на об’єкт, щоб його обстежити, визначити обсяг робіт, і включають ремонт двору в чергу”, – каже Роман Фурман Директор департаменту житлового господарства.

Наразі у загальноміській черзі на капремонти наразі 264 двори. З нею можна ознайомитись  на сайті Вінницької міської ради за посиланням – https://cutt.ly/rOJ7axp.

Також, Роман Фурман додав, що можна  просунутись у черзі, якщо жителі багатоповерхівки долучаються до співфінансування капремонту. І чим більша активність жителів, тим вищі шанси, що їхній двір швидше відремонтується.  

Умови співфінансування залишаються незмінними вже багато років: 30% від вартості проєкту сплачують співвласники, а решту – 70% – покриває міський бюджет.

Разом з тим, зі збільшенням кількості мешканців, які готові долучатись до співфінансування, ми також будемо дотримуватись почерговості, і ці обсяги розподіляти на кілька років, оскільки фінансування з бюджету теж має свої межі та особливості

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook