З початку року до Вінницької обласної дитячої інфекційної лікарні потрапило біля двох сотень дітей з COVID-19

Директорка вінницької обласної дитячої інфекційної лікарні Людмила Бровінська повідомила, що з початку року у медзакладі, який вона очолює було проліковано близько 200 дітей:

Є діти, які мають важкий перебіг ковідних пневмоній, вони лікуються у реанімаційних відділеннях. Січень, лютий і особливо березень та початок квітня був найжахливішим. У нас за цей час проліковано 200 дітей із ковідом,

Крім того, про зміну групи ризику попереджає і головна інфекціоністка області Лариса Мороз:

Раніше у лікарню потрапляли люди похилого віку, а нині молодь та діти. Побільшала кількість кисневозалежних дітей, тих, які знаходяться на СІПАП і ШВЛ. Для дітей такі віруси дуже загрозливі, адже їх організм вперше в житті зустрічається із таким жахливим вірусом.

Так, днями в обласній дитячій лікарні хвороба забрала життя 3-річної дівчиники. У малечі 6 разів зупинялось серця і, попри всі намагання спеціалістів, її врятувати її не змогли.

Наразі в інфекційному відділені дитячої обласної також є діти, які хворіють на коронавірус.

Все почалось з температури 38,3, яку збивали вдома. Потім він почав задихатися і ми викликали швидку. У лікарні тест на коронавірус показав позитивний результат. Сина відразу забрали у реанімацію, там він дихав киснем. Згодом почав самотужки і через п’ять днів його перевели у звичайну палату,

– розповідає історію хвороби своєї дитини вінничанка Марія.

Жінка вважає, що хворобу міг принести середній син, який ходить до дитячого садочку, тому вона підтримує онлайн-формат навчання, який зможе убезпечити хоча б її старшого сина.

Так ж думку висловлює і вже згадана пані Мороз:

Дуже часто бачимо, що коли працювали школи, учні приносили вірус у сім’ї, заражали бабусь, дідусів та батьків. Зараз йде зниження хворих через жорсткі карантинні заходи. І насамперед через те, що закриті школи. Тому думаю, що чверть можна закінчити онлайн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook