Вінницька районна лікарня отримала 8 млн гривень після переходу на баланс міста

Сьогодні, 26 лютого, відбулась чергова сесія Вінницької міської ради. Одним із важливих питань було ухвалення депутатами  перехід КНП “Вінницька районна клінічна лікарня” на баланс міста.  

Внаслідок такого рішення заклад охорони здоров’я не лише змінить назву на КНП “Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня ВМР”, а і насамперед зможе отримувати муніципальни доплати. 

Так депутати передбачили виділення майже 8 млн гривень на підтриму цього закладу. 

Ці кошти в основному підуть на засоби індивідуального захисту, ліки для пацієнтів та закупівлю необхідного обладнання. І зокрема перебачено майже 2 млн грн на муніципальну надбавку вже на березень місяць медичному персоналу лікарні, який працює з ковідними пацієнтами,

– прокоментував рішення секретар міської ради Павло Яблонський. 

Також варто зазначити, що попри спекуляції певного кола осіб щодо зміни форми власності лікарні, у Вінницькій міські раді дотримались Закону України №1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» від 17 листопада 2020 року. Цей документ передбачає, що усі заклади освітньої, культурної, соціальної та медичної сфери, які були у спільній власності територіальних громад району, зокрема, у власності Вінницької районної ради, мають перейти у власність тих громад, на території яких вони розташовані.    

Тому безпосередньо у правовому полі рішення абсолютно логічне і правильне.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook