Новий дитсадок та реконструкція центрального стадіону заплановонні у Жмеринці

У міській раді Жмеринки 4 лютого відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. Оперативність скликання вимагали два питання, винесені на порядок денний, що стосувалися змін до бюджету міста та змін до тарифів на теплопостачання.

“На початку зібрання секретар міської ради Юрій Світлак повідомив, що причиною позачергового виконкому стала можливість залучення коштів з державного фонду на будівництво нового дитячого садочку та реконструкцію центрального стадіону в парку культури та відпочинку”, — інформує видання Жмеринка сіті.

Начальник фінансового управління Галина Безверхня повідомила, що залучення додаткових коштів можливе за умови співфінансування проєктів з міського бюджету. Саме тому для уточнення розподілу коштів бюджету розвитку на здійснення заходів із будівництва, реконструкції і реставрації об’єктів у 2020 році потрібне рішення виконавчого комітету.

На будівництво дитячого садочку у мікрорайоні «Велика Жмеринка» планують залучити 4,4 мільйони з державного бюджету та 1,2 мільйони гривень – співфінансування з міського бюджету. На реконструкцію центрального стадіону в парку культури та відпочинку – 12,4 мільйони гривень з державного бюджету та 13,2 мільйони гривень – з міського бюджету.

Секретар міської ради Юрій Світлак звернувся до старости Леляцького старостинського округу Олександра Смущака, наголосивши, що новий садочок у мікрорайоні «Велика Жмеринка» зможе охопити вихованням і дітей з Леляк, і з Тартака.

А за такий проєкт, як реконструкція стадіону, у Жмеринці давно не насмілювались братися. Усі капітальні роботи планують виконати до кінця 2020 року.

Нагадаємо, уряд визнав спроможними дві вінницькі громади.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook