На Вінниччині є необхідні ліки для боротьби з коронавірусом

У разі захворювання на коронавірус, пацієнтів будуть направляти в інфекційне відділення Вінницької клінічної лікарні №1. Необхідні ліки для боротьби із захворюванням є. Про це повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації Людмила Грабович.

—Коронавірус – це звичайний вірус ГРВІ, який щорічно мутує. Його вірулентність підсилюється. В київській лабораторії виявили вірус коронагрипу, але він мутував і мігрував з Китаю минулого року, – пояснює Людмила Грабович. – В разі захворювання, таких пацієнтів будуть доставляти у інфекційне відділення першої лікарні.

За словами Людмили Грабович, лікування буде стандартним. Найважче перенести вірус людям середнього та поважного віку, а молодші люди з сильним імунітетом справляються краще.

—Лікування стандартне: сильні противірусні препарати, якими лікуємо гепатити, ускладнення від СНІДу, антибіотики та імуномодулятори. Наразі ситуація стабільна. Всі необхідні препарати в нас є: «Софосбувір», яким лікуємо гепатит С , «Таміфлю», антибіотики четвертого покоління, – зазначає Людмила Грабович.

Нагадаємо, в зонах спостереження щодо грипу птиці на Вінниччині працює 15 робочих груп, що контролюють ситуацію

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook