Брифінг вінницького міського голови щодо ситуації із коронавірусом

28 квітня відбувся традиційний брифінг міського голови Сергія Моргунова, який розповів про ситуацію із захворюваністю серед мешканців Вінниці. А також зупинився на інших важливих для міста питаннях.

Міський голова розповів, що наразі на стаціонарі лікуються 15% захворілих, а 85% мають легкий або безсимптомний характер перебігу хворобу.

«Під контролем сімейних лікарів перебувають 595 осіб, серед них 75 громадян, які повернулися з країн зі спалахом COVID-19, решта 423 особи – це члени сімей або контактні особи, які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом. Зняті з обліку після проходження двотижневої ізоляції на сьогоднішній день 1099 осіб, з них 429 прибулих і 670 контактних з хворими або прибулими», – сказав він.

У місті продовжують працювати 16 мобільних бригад п’яти центрів первинної медико-санітарної допомоги.

 «А з 3-го по 28 квітня здійснено 889 виїздів і відібрано 1720 зразків для ПЛР-тестів. Це загальна статистика. Можу констатувати, що немає різкого спалаху нововиявлених хворих на COVID-19 і це вселяє оптимізм. Але все залежить від того, наскільки ми будемо дотримуватися правил карантину і самоізоляції», – зауважив він.

Брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Вінниці 28.04.2020

Опубліковано Сергієм Моргуновим Вівторок, 28 квітня 2020 р.

Нагадаємо, на Вінниччині від COVID-19 одужали 95 людей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook