Новий рік — ідеальний час, щоб спробувати щось незвичне, нестандартне. Адже в інші дні року майже завжди хочеться чогось знайомого та зрозумілого. Тому починайте готуватися до експериментів вже зараз — замовте якісний перевірений алкоголь. А ми розповімо про цікаві рецепти коктейлів, в основі яких — текіла. Її часто використовують замість горілки для приготування напоїв.
Фріда
Міцний цитрусово-ягідний коктейль, який варто пити повільно, смакуючи кожний ковток. Для приготування знадобляться:
- 50 мл срібної текіли;
- 75 мл журавлинного соку;
- 75 мл апельсинового соку;
- кружальце апельсина та кілька ягід журавлини для прикрашання;
- лід у кубиках.
Заздалегідь поставте високу склянку в холодильник, аби вона охолола. Дістаньте та наповніть кубиками льоду. Долийте апельсиновий сік та текілу. Залишиться додати сік журавлини та обережно розмішати суміш коктейльною ложкою. Зверху прикрасьте напій кружальцем стиглого апельсина та кількома ягодами журавлини.
Обидва соки радимо приготувати вдома, щоб отримати максимально натуральний смак. Потрібно тільки процідити їх, щоб позбутися м’якоті.
Маргарита з персиком та перцем
Фруктовий напій з пікантними пряними нотками. Його можна розпивати хоч 1–2 години, щоб як слід насолодитися незвичайним смаком. Для приготування будуть потрібні:
- 40 мл срібної текіли;
- 15 мл сиропу агави;
- 10 мл соку свіжого лайма;
- 50 г натурального пюре персика;
- дрібка меленого чорного перцю;
- скибка свіжого лайма;
- лід у кубиках.
Келих на короткій ніжці (заздалегідь охолоджений) наповніть кубиками льоду. У шейкер покладіть персикове пюре, сироп, текілу та сік лайма. Додайте чорного перцю та збийте суміш разом з льодом. Готовий коктейль перелийте до келиха через кухонне ситечко. Перед подаванням прикрасьте скибочкою свіжого лайма.
Мексиканський пиріг
Солодкий, вершковий та пряний, як справжня мексиканська випічка. Доволі міцний, тому радимо пити коктейль обережно, особливо якщо ви рідко вживаєте алкоголь. Щоб приготувати мікс, знадобляться:
- 50 мл срібної текіли;
- 30 мл цукрового сиропу;
- 25 мл натурального соку апельсина;
- 20 мл вершків жирністю 33%;
- 5 жовтків перепелиних яєць;
- 5 г свіжого кореня імбиру;
- кружальце апельсина для прикрашання;
- лід у кубиках.
Охолоджений келих для вина наповніть кубиками льоду. Зніміть з кореня імбиру шкірку та почавіть його у шейкері. Вбийте до нього 5 жовтків, додайте вершки, сік, сироп із цукру та текілу. Як слід збийте інгредієнти в шейкері з льодом. Готову суміш перелийте через ситечко до келиха і прикрасьте кружальцем апельсина.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook