З метою схуднення найчастіше регулюють склад основних страв, які вживають на сніданок, обід і вечерю. Перекуси між прийманням їжі здебільшого залишаються поза увагою. Бо вважається, що горнятко солодкої кави, тістечко, цукерка або чипси ніяк не вплинуть на вагу. Хоча часто саме ці продукти є найбільш калорійними в раціоні. Зовсім відмовлятися від смаколиків не варто, але можна вибирати на полицях магазинів ті, що нададуть необхідну кількість енергії та поживних речовин без шкоди.

Що в складі: корисні та шкідливі інгредієнти

Вибираючи продукти для перекусу, потрібно обов’язково звертати увагу на їхній склад. Варто віддавати перевагу виробам із максимальною кількістю натуральних і корисних інгредієнтів. Наприклад, якісні протеїнові батончики Fizi в магазині Маудау ідеально підходять для вживання між основними прийманнями їжі, тому що:

  1. містять злаки, горіхи та насіння, сублімовані фрукти;
  2. не містять цукру та глютену;
  3. мають збалансовану кількість білків, жирів і вуглеводів.

Вони смачні та швидко втамують голод, дадуть необхідну кількість поживних речовин. В асортименті є різновиди з різною калорійністю. Більше калорій потрібно спортсменам та активним людям, які використовують багато енергії. Менше — тим, хто веде більш пасивний спосіб життя. Тому можна вибрати ті продукти, що відповідають потребам і не збільшать вагу.

Варто уникати продуктів, до складу яких входять:

  1. трансжири;
  2. гідрогенізовані рослинні олії;
  3. цукор та сиропи з високою концентрацією фруктози;
  4. борошно;
  5. крохмаль;
  6. синтетичні барвники, ароматизатори, консерванти;
  7. продукти з ГМО.

Навіть за умови низької калорійності вони більше нашкодять організму, ніж принесуть користі. Зазвичай детальний склад виробу вказують на етикетці. Якщо його немає, варто також утриматися від купівлі такого продукту. Що стосується фруктів та овочів, то це також прийнятний варіант для перекусу. Але краще вибирати свіжі, бо в сухих надто підвищений рівень цукру. Це може завадити схудненню, а також спричинити проблеми із зубами. Також слід обережно ставитися до горіхів на перекус, оскільки вони калорійні та здатні підвищувати рівень холестерину. Звісно йдеться про велику кількість та щоденне вживання цих продуктів. У корисних снеках їхній вміст помірний і збалансований.

Оптимальний розмір порції для перекусу

Залежно від ваги та потреб на день для нормального функціонування організму потрібно три основних приймання їжі та 2–3 проміжних. Загальна кількість їжі, яку вживають під час перекусу, має бути не більше ніж 10–15% загального раціону. Не слід заміняти перекусами сніданок, обід та вечерю. Оскільки для схуднення потрібно створити дефіцит калорій, потрібно стежити, щоб їжа не була калорійнішою за основні страви. На сторінці товару в онлайн-каталозі маркету MAUDAU можна дізнатися склад і калорійність продукту. Це допоможе точно визначити користь та оптимальну порцію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook