Міжнародний кубок

Міжнародний кубок

Вінницькі індорхокеїсти вперше взяли участь у міжнародному турнірі в Лейпцигу (Німеччина) і одразу здобули золоті нагороди. Наші гравці виграли всі п’ять матчів.


Виграли всі матчі


У традиційному турнірі з індорхокею Messepokal der Stadt Leipzig (“Кубок Лейпцигського ярмарку”) взяли участь по 6 чоловічих і жіночих команд, у тому числі збірні України.
Жіноча збірна обіграла команди ATV – 6:4, Osternienburg -7:2, Braunschweig – 7:1, Wien – 5:2, зіграла внічию з Wespen 1:1 і посіла перше місце.
Нашій чоловічій команді протистояли три клуби елітної бундесліги і два – першої ліги. Збірна України здобула перемоги над ATV -10:4, Osternienburg – 17:5, Braunschweig – 5:4 і Meerane – 13:1, зіграла внічию з Wespen – 7:7 і також посіла перше місце. Срібло виграла команда Wespen (Берлін), бронзу – Braunschweig. Кращим бомбардиром турніру став вінничанин Богдан Коваленко – 18 голів!


Лише один легіонер


Очолював збірну вінничанин Павло Мазур. До неї входили майже всі хокеїсти з міста над Бугом, гравці команд “ОКС-ШВСМ” і “ШВСМ-Олімпія”. Лише ворота захищав легіонер ХК “Мінськ” (Білорусь) Ярослав Гордей. Також за збірну грав Володимир Каплінський – вихованець бердичівського хокею, який у другому колі національного чемпіонату вже виступатиме за чемпіонів України “ОКС-ШВСМ”.

  • Німці не очікували такого рівня нашої гри. Серйозний спротив був у всіх поєдинках. Адже клас німецького індорхокею є одним із найсильніших у світі. Для порівняння: українська збірна посідає 19-е місце в міжнародному рейтингу, а Німеччина ділить 1-2 із Австрією. До того ж німці традиційно відчайдушно борються за кожен м’яч, на кожній ділянці поля, – оцінює Павло Мазур.