COVID-19 на Вінниччині:  5 смертей за останній тиждень і переповнена лікарня

COVID-19 на Вінниччині: 5 смертей за останній тиждень і переповнена лікарня

Другий тиждень в умовах пом’якшеного карантину на Вінниччині завершився п’ятьма смертями від коронавірусу.
— Кількість летальних випадків за вихідні збільшилась на 3 і становить станом на сьогодні (18 травня — Авт.) 11 пацієнтів. Всі 11 мали важку супутню патологію і однією з головних причин саме летальних випадків є пізнє звернення до лікаря, коли вже дійсно важко щось зробити, — повідомив у понеділок голова облдержадміністрації Владислав Скальський.
Один із померлих від COVID-19 – священик УМЦ Московського патріархату.

  • Хворобу йому було діагностовано ще 5 травня. Це 49-річний мешканець Вінниці, у якого був важкий перебіг захворювання, — розповів журналістам завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин.
  • Померлого священика Олексія Іродова поховали біля храму, де він був настоятелем. Відспівування звершували три священики, присутні могли бути тільки рідні покійного.
  • У зв’язку із причиною смерті, гроб буде закритий, а кількість присутніх обмежена. Хто хоче вшанувати пам’ять батюшки, можна буде помолитись на відстані протягом однієї хвилини, а також і в інші дні біля його могили, – повідомляли на сайті Вінницької єпархії УПЦ МП.
  • Численно зросла кількість хворих на коронавірус. За інформацією Вінницької міської ради, якщо раніше на добу виявляли максимум 13 хворих на коронавірусну інфекцію, то минулого тижня фіксували уже 34 нових випадки. Збільшується і кількість людей, які потребують стаціонарного лікування.
  • – У березні-квітні вінничани більш відповідально виконували правила карантину. До початку травня уже була зафіксована тенденція до зниження рівня захворюваності. Але останнім часом люди стали поводитись невиправдано безпечно: на вулицях міста можна бачити вінничан без масок, які гуляють великими компаніями, – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. – Люди не дотримуються дистанції, перестали дезінфікувати руки. Як результат – досить тривожна статистика до збільшення кількості захворілих. Ми закликаємо вінничан бути відповідальними і дотримуватися всіх правил карантину, щоб не допустити масштабної хвилі захворюваності.
    За словами медиків, нині зараження частіше відбуваються в окремих сім’ях та у різних мікрорайонах міста, а не у великих колективах. Тобто осередки зараження у Вінниці розгалужені, а це і є тривожним сигналом для містян.
    Тим часом у лікарнях першої хвилі стає все менше вільних ліжок, розгорнутих для хворих на коронавірус.
  • Можна констатувати, що Вінницька міська клінічна лікарня №1 заповнена повністю, Вінницька центральна районна лікарня зараз заповнюється. Ми починаємо, мабуть, спрямовувати наших пацієнтів хворих на коронавірус у Калинівську центральну районну лікарню, яка дозволить нам зберегти необхідні резерви по кожному закладу, з тих які визначенні першими, – зазначив Владислав Скальський.
  • За інформацією Вінницького лабораторного центру, станом на 11-ту ранку 19 травня на території Вінницької області підтверджено 751 випадок коронавірусу, в тому числі у 51 дитини (місто Вінниця – 34, Гайсинський, Вінницький райони – по 4, Липовецький район – 2, Барський, Жмеринський, Калинівський, Літинський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони по 1 дитині).
  • Водночас одужали уже 405 осіб (в тому числі 28 дітей та 137 медичних працівників). Із них по місту Вінниця 192 особи.

Лабораторно підтверджені випадки COVID-19 зареєстровані :

-місто Вінниця – 417,

-Калинівський район – 73,

-Вінницький район – 46,
-Жмеринський район – 37,
-Тростянецький район – 19,
-Літинський, Барський райони – по 16,
-Гайсинський район – 14,
-Погребищенький район – 13,
-Козятинський, Немирівський, Томашпільський райони – по 10,
-Липовецький, Могилів-Подільський, Тиврівський райони – по 9,
-Чернівецький, Ямпільський райони – по 6,
-Муровано–Куриловецький, Оратівський, Тульчинський, Хмільницький райони – по 5,
-місто Ладижин та Крижопільський район – по 3,
-Бершадський та Іллінецький райони – по 2,
-Шаргородський район – 1.

Автор Анастасія КОРОЛЬ