Персональна шеф-кухарка Рейчел Волдер розкрила свій особливий трюк, який допоможе зробити кожен омлет пишнішим і смачнішим, пише express.co.uk.
“Для багатьох омлет – це страва “нашвидкуруч”, коли хочеться чогось простого і швидкого. Але якщо ви ставите собі питання, чому ваші омлети не мають вигляду, як на сторінках кулінарних книжок, то цей невеликий прийом може все змінити”, – ідеться в публікації.
За словами шеф-кухарки, “секрет” ідеальної пишності омлету – це відокремити білки від жовтків і збити білки до густої, майже стійкої піни.
“Ця маленька хитрість надає омлету легкої, повітряної текстури”, – йдеться у статті.
Рейчел підкреслила, що під час поділу “абсолютно неприпустимо потрапляння навіть краплі жовтка в білок, інакше білки ніколи не зіб’ються до потрібних піків”. Вона додала, що, якщо уникнути цього не вдалося, то яйця все ще можна використовувати – просто вийде менш пишний омлет або звичайна яєчня.
Під час готування збиті жовтки акуратно втручаються в повітряні білки, а потім суміш відправляється на сковороду.
Як поліпшити смак омлету – ще один трюк
Кухарка і засновниця блогу The Taste of Kosher, Елізабет порадила замість молока в омлет додавати ложку майонезу:
“Яєчня з майонезом – це одна з тих речей, про які ви навіть не підозрювали, але щойно спробуєте – зрозумієте, чого вам не вистачало все життя. Майонез – це дуже простий спосіб зробити яйця більш насиченими і пишними”.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook