Які продукти не можна гріти в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч – універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожен українець. Однак не всі люди знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином.

Існує перелік продуктів, які дуже негативно реагують на мікрохвильове випромінювання, наприклад:

  • м’ясо та птиця – структура тканин порушується, з волокон виділяються канцерогени, є ризик отруїтися;
  • фрукти, ягоди та зелень – корисні речовини втрачаються, натомість активізуються нітрати, через які можна отримати розлад шлунково-кишкового тракту;
  • картопля – крохмаль розпадається, активніше накопичується в організмі, що призводить до накопичення жиру;
  • рис – при нагріванні можуть утворитися бактерії Bacillus cereus, які виробляють шкідливі для організму спори. А результатом споживання підігрітого в мікрохвильовці рису може стати харчове отруєння;
  • гриби – білок в складі змінює свою структуру, після нагрівання виділяє небезпечні речовини, що призводять до проблем зі шлунком;
  • молочні продукти, в тому числі і молоко, категорично не рекомендується розігрівати в мікрохвильовій печі. Причина – в складі “молочки” є корисні біфідобактерії, які зникають під впливом мікрохвильового опромінення;
  • чай – при повторному нагріванні антиоксидантні властивості чаю розщеплюються, а рівень дубильних речовин, що сприяє гіркому смаку, підвищується.Такий напій може викликати отруєння;
  • мед –  через високу температуру мед втратить свої корисні властивості, більш того, якщо занадто довго піддавати його такому впливу, продукт може почати виділяти канцерогени.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook