10 тисяч гривень для мобілізованих: депутати Вінницької облради посилили підтримку

Сьогодні, 25 жовтня, на 58-й сесії Вінницької обласної ради депутати внесли зміни та доповнення до Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, їхніх сімей, а також родин загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників України на 2022-2026 роки.

Про це інформує Вінницька обласна рада.

У відповідності до принципів та пріоритетів, ухвалених обласною Радою, до цільової Програми додали такі заходи, мета яких – суттєво підтримати військових з Вінниччини:

– надання одноразової грошової допомоги мобілізованим особам до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, які зареєстровані на території Вінницької області, у сумі 10 000 грн;

– забезпечення компенсаційних виплат за піднайом житла сім’ям мобілізованих осіб до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, які проживають на території Вінницької області та не мають власного житла;

– надання щорічної матеріальної допомоги на придбання шкільного приладдя дітям шкільного віку загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

– забезпечення надання безкоштовних послуг з виховання та навчання дітей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв.

На минулій сесії голова обласної ради Вячеслав Соколовий ініціював внесення змін до Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій та членів їхніх сімей. Він повідомив, що депутати проаналізували діючу програму та доручили профільній комісії з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення ветеранів підготувати відповідні документи для реалізації змін.

– Підтримка Збройних Сил, сил безпеки та оборони – це пріоритет №1 у діяльності усіх органів влади. Піклування та турбота про сім’ї захисників – безумовний моральний обов’язок кожного. Наші воїни на фронті мають бути впевнені у тому, що тут, у тилу, про їхні сім’ї турбуються. Суттєво посилити цю підтримку – і є метою змін до цільової програми, які проголосували депутати, – зазначив Вячеслав Соколовий. – Важливо, що фінансова допомога передбачена як контрактникам, так і добровольцям.

Відповідно до ухваленого рішення, Вінницька обласна військова адміністрація має розробити та затвердити, згідно з чинним законодавством, відповідні порядки використання коштів обласного бюджету, а також передбачити кошти в обласному бюджеті для здiйcнeння виплат на виконання вищевказаних заходів програми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook