Україна та Єврокомісія продовжили дію “транспортного безвізу”

Україна та Європейська комісія (ЄК) продовжили дію “транспортного безвізу” на рік із можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, вантажні автоперевезення з України до ЄС та з Євросоюзу в Україну і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

“Оновлена угода передбачає також низку взаємних зобов’язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок. “Транспортний безвіз” уже посилив нашу економіку. За півтора року дії угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання. Очікуємо на збереження цієї позитивної динаміки”, — зазначив прем’єр.

За словами Шмигаля, “безвіз” сприяє імпорту, який зріс на 44%. Це, зокрема, товари й комплектування, що потрібні українським виробникам для налагодження виробничого процесу.

У березні стало відомо, що Європейська комісія пропонує продовжити угоди з Україною та Молдовою про автомобільні перевезення та вносить зміни до угоди про “транспортний безвіз” з Україною.

Угоду про “транспортний безвіз” Україна і ЄС підписали в червні 2022 року, а потім її продовжили до кінця червня 2024 року. Вони надають українським, молдовським і європейським перевізникам двосторонні права на перевезення територіями один одного.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook