Влада виділила 1,5 млрд гривень на відбудову двох українських ТЕС

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував, що сьогодні, 17 травня, влада виділила понад 1,5 мільярда гривень для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

Про це він розповів під час засідання уряду.

“Зокрема, 726 млн грн було виділено для державної компанії “Центренерго” з резервного фонду державного бюджету. Ще 826 млн грн — з фонду ліквідації наслідків агресії. Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко”, — сказав глава Кабміну.

Шмигаль зазначив, що наразі уряд, енергетики та всі відповідальні відомства працюють в безперервному режимі, щоб максимально покращити ситуацію з електроенергією в країні.

“По-перше, продовжуємо ремонти. Друге завдання — це децентралізація та забезпечення надійного енергопостачання для критичної інфраструктури. Ще один ключовий елемент — це енергоефективність. Четверте завдання — це збільшення видобутку енергоресурсів”, — сказав прем’єр.

З огляду на всю складність ситуації, Шмигаль закликав українців ощадливо використовувати електроенергію і підкреслив, що це має стати “новою звичкою та новою нормою для всіх нас”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook