В енергосистемі України 12 грудня дефіциту немає

В українській енергосистемі 12 грудня дефіциту немає. Обмеження електропостачання не застосовуються у жодній з областей.

Про це повідомили в Міненерго.

“Дефіциту електроенергії в енергосистемі наразі немає. Електроенергії, яку генерують українські станції, достатньо для покриття потреб споживачів”, — мовиться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що у разі зростання споживання будуть використані додаткові внутрішні резерви гідрогенерації.

“Графіки відключень електроенергії не застосовуються в жодній з областей. Ситуація контрольована”, — поінформували фахівці.

Імпорт електроенергії склав 2,306 МВт-год. Експорт не здійснювався

Водночас у Міненерго нагадали, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему в пікові години споживання (особливо у вечірній час — з 17:00 до 19: 00) та закликали споживачів заощаджувати електроенергію.

Що відомо про стан мереж

  • через технологічні причини вимикалось обладнання підстанції 330 кВ НЕК “Укренерго” у Чернівецькій області, в результаті знеструмились споживачі в Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Упродовж 15 хвилин всіх абонентів було заживлено.
  • На ПС 330 кВ НЕК “Укренерго” на Харківщині відключалось обладнання під час виконання робіт підрядною організацією. Знеструмлень споживачів не було.
  • Протягом доби вимикались повітряні лінії 110 кВ у Донецькій області. У результаті знеструмлювались побутові споживачі, залізниця (порушень руху поїздів не було), 9 шахт. Усіх заживлено протягом години.

Ситуація на Запорізькій АЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС становить 15,66 метра. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook