Вінниця отримала 41 тисячу швидких тестів на COVID-19

Гуманітарна допомога надійшла у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу у співпраці між фондом громади «Подільська громада» та громадською організацією «Народна Самооборона Львівщини». Ці швидкі тести будуть розподілені між закладами охорони здоров’я Вінниці відповідно до потреби.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

У свою чергу громадська організація «Народна Самооборона Львівщини» отримала ці тести від постійного донора з Німеччини Григорія Лапшина та клініки Universitätsklinikum Schleswig-Holstein (Universitätsklinikum Schleswig-Holstein).

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що ця допомога наразі є важливою, оскільки в умовах війни та недотримання громадянами протиепідемічних заходів COVID-19 несе серйозну загрозу.

«Хочемо подякувати за надану допомогу, оскільки, ковід нікуди не зник й досі несе небезпеку для життя та здоров’я громадян, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – У свою чергу ми закликаємо вінничан не нехтувати протиепідемічними правилами та при перших же ознаках погіршення самопочуття не займатись самолікуванням, а звертатись до лікаря».

Варто зазначити, що Григорій Лапшин разом з клінікою, в якій він працює, уже не перший рік допомагає лікарням по всій Україні новим дороговартісним обладнанням та медичними матеріалами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook