Іграшки з джинсів та суконь. Вінничан запрошують на виставку до краєзнавчого музею. Фото

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка, на якій представлено різноманіття екологічних іграшок та елементів декору. Створені вони зі старого одягу учнями Дашівського навчально-реабілітаційного центру. Окремі міні-експозиції присвячені подарункам до дня святого Валентина та до Великодня.

Про це повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей на сторінці фейсбук.

Вихованці Дашівського навчально-реабілітаційного центру разом із своїми наставниками дарують нове життя старому одягу та речам. На виставці презентовано лише невеличку частину зробленого – понад 50 композицій і панно. Виконані вони у техніці апсайклінг та рейсайклінг. Серед них: м’які іграшки, скриньки, декоративні подушки, валентинки та великодні кролики.

Заклад вже кілька років працює над реалізацією проєкту «Зелена школа – школа майбутнього».

«Ми раді надати майданчик колективу Дашівського навчально-реабілітаційного центру, який демонструє відповідальне ставлення до екології планети і підказує доступні для всіх способи долучитися до розв’язання глобальних проблем. Головна мета – показати екологічну свідомість», – зазначили у музеї.

На відкритті виставки виступили заступник директора музею з наукової роботи Світлана Шароварська, мистецтвознавець Тетяна Журунова, директор Вінницького обласного Будинку культури учителя Ірина Федорчук. Куратор акції «Планета у твоїх руках» Ніла Хоменко розповіла про цілі та завдання, результати роботи проєкту.

Також під час презентації був показ мультфільму «Вінні» в рамках проєкту учнів 5 класу Дашівського НРЦ «Пластиліновий мультик».

А по завершенню офіційної частини заходу усім присутнім були роздані інформаційні буклети, а учениці 10 класу Центру Мазур Ілона та Мазур Ганна провели майстер-клас із виготовлення подушечок для голок та чохлів на стілець.

Відвідати виставку можна до третього квітня.


Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook