У вінницьких трамваях тепер можна оплачувати за проїзд електронним квитком

Сьогодні, 2 грудня, у вінницьких трамваях запрацювала система безконтактної оплати за проїзд. Здійснити оплату можна через валідатор за допомогою електронного квитка або банківської картки.

Директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна розповіла, що електронний квиток є складовою Муніципальної картки вінничанина. Придбати її можна у торговій мережі «Преса», яка є на більшості зупинок у Вінниці.

Будь-яка поїздка, яку оплачують муніципальною карткою вінничанина, має термін дії пересадки тридцять хвилин. Хочу зауважити, що впродовж тридцяти хвилин подорожі можна здійснити пересадку на інший транспорт.

“Наприклад, я сіла в трамвай, приклала до валідатора картку, вийшла через три зупинки, зайшла в магазин, сіла в наступний трамвай, прикладаю ще раз картку і якщо не пройшло півгодини, то на табло з’являється повідомлення про здійснену пересадку. Оплата вдруге не відбувається”, – розповідає Катерина Бабіна.

Щоб оплатити за проїзд, потрібно прикласти електронний квиток до валідатора, який розташований біля кожних дверей у трамваї. Аби оплатити за проїзд іншого пасажира або за перевезення багажу потрібно вдруге прикласти картку до валідатора. Потрібно буде обрати кнопку «багаж» або «пасажир», які з’являться на табло. Друк білетів здійснюється на середніх дверях.

Наразі у вінницькому громадському транспорті є кілька можливих варіантів оплати – готівка, проїзні, СМС-повідомлення, QR-код та карта вінничанина.

За словами Катерини Бабіної, електронний квиток можна замовити на сайті або придбати у торговій мережі «Преса». Поповнити баланс теж можна на сайті «Вінницякартсервіс» або в автоматах самообслуговування.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів, що безконтактна форма оплати буде можлива не тільки у трамваях, а й в інших видах громадського транспорту.

“До кінця року розраховуватися за допомогою Муніципальної картки та безконтактних банківських карт можна буде в тролейбусах та муніципальних автобусах. У січні 2020 року це пошириться й на маршрутні таксі”, – зазначив Сергій Моргунов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook